''
De ce sa utilizezi sticla in amenajari interioare?
   11/03/2021 16:55:00    Comentarii 0
De ce sa utilizezi sticla in amenajari interioare?

Amenajarea interioară a unei locuințe este un proces complex, prin prisma conturării unei identități noi, fiind definită astăzi prin funcționalitate, estetică și ambianță relaxantă.

De aceea, nu trebuie să te grăbești atunci când alegi un stil definitoriu pentru locuința ta, deoarece fiecare element al amenajării reprezintă o investiție pe termen lung, ales prin prisma calităților sale tehnice și estetice.

Locuințele moderne se remarcă prin eleganță, simplitate și prin integrarea unor elemente de impact care nu se demodează niciodată. Aspectele cheie după care te orientezi atunci când îți amenajezi locuința sunt durabilitatea, estetica și funcționalitatea.

Dacă te întrebi ce material ai putea alege pentru a transforma complet designul unei locuințe, răspunsul este simplu: sticla

Descoperă în rândurile următoare mai multe informații despre avantajele utilizării sticlei în amenajarea locuinței tale.

Sticla – Materialul utilizat în locuințele moderne

Sticla in bucatarie

În prezent, sticla nu mai este folosită doar pentru geamuri și uși. Sticla este acum unul dintre materialele nelipsite dintr-o locuință modernă, câștigând teren în fața materialelor convenționale utilizate în amenajările interioare. 

Această tendință a apărut în principal ca urmare a evoluției tehnicilor de prelucrare a acestui material versatil, care au permis confecționarea diferitelor structuri moderne pentru aria designului de interior. 

Prin versatilitate, sticla oferă posibilități infinite de transformare a unei încăperi din punct de vedere estetic și funcțional. Astfel, ea a devenit mai mult decât un material cu aplicabilitate practică pentru confecționarea de geamuri și uși. Ea a devenit însăși o expresie a minimalismului, contribuind la un efect de spațiu deschis și luminos în orice locuință.

Sticla este unul dintre cele mai moderne și deosebite materiale folosite în amenajări, atât în spații office, cât și în locuințele rezidențiale. Elementele din sticlă potențează unicitatea și modernitatea unei încăperi, motiv pentru care acestea au devenit o alegere din ce în ce mai populară în rândul persoanelor care vor să renunțe la materialele clasice, oferind locuinței un aspect modern, luminos și aerisit. Totodată, sticla poate fi asociată cu multe materiale precum cărămida, lemnul, chiar și piatra.

În funcție de necesități și de viziunea pe care o prezinți în ceea ce privește amenajarea interioară a locuinței, poți opta pentru personalizarea sticlei.

Cum poți integra sticla în designul locuinței tale?

Poți să oferi personalitate unei încăperi prin intermediul unor usi culisante din sticlă. Creativitatea și tehnicile moderne de prelucrare a sticlei se reflectă în multitudinea de variante pe care le ai la dispoziție în prezent. 

Într-o locuință modernă se acordă mare atenție pe optimizarea inteligentă a spațiului. În cele mai multe amenajări de locuințe se optează pentru elemente simple, funcționale, dar cu o estetică deosebită. 

Poți integra astfel de elemente în bucătărie, baie, living sau orice altă cameră din locuința ta. Spre exemplu, pentru o baie modernă se are în vedere utilizarea unor materiale rezistente și elegante, care îndeplinesc cu succes atât un rol estetic, cât și funcțional. Poți opta pentru un paravan dus sau cadă din sticlă conturând astfel un design minimalist chiar și pentru o baie mică.

sticla baie

Cât despre bucătărie, unul din trendurile actuale vizează sticla printata între corpurile de mobilier. Sticla reprezintă alternativa modernă pentru faianță, elementul la care tot mai multe persoane renunță atunci când își amenajează bucătăria. 

Sticla între corpurile de mobilier este o soluție modernă și elegantă, iar modelul printat poate adăuga o pată de culoare într-o încăpere monocromatică sau în care paleta de culori este neutră (spre exemplu o bucătărie simplă, în care mobilierul este alb, iar electrocasnicele negre/gri). 

Cât despre living, posibilitățile sunt nenumărate. Alegerea unor uși de sticlă cu un design modern poate schimba cu totul aspectul încăperii. O ușă dublă culisantă din sticlă poate face într-un mod elegant și discret trecerea din living în bucătărie, întregul decor căpătând uniformitate și senzația de spațiu deschis și aerisit.

Scările din sticlă sunt o altă alegere populară. Acestea sunt o adevărată sculptură modernă, potrivită pentru locuințele contemporane în care se dorește crearea senzației de spațiu și luminozitate. 

În același registru, balustradele din sticlă constituie un element arhitectural conceput nu numai pentru a se diferenția din punct de vedere estetic, ci și pentru a oferi siguranță.  

Care sunt avantajele integrării unor elemente din sticlă într-o locuință?

sticla locuinta

Posibilitățile multiple în ceea ce privește elementele din sticlă îți permit să adaugi eleganță, simplitate și o notă distinctă oricărei încăperi. Integrarea unor astfel de structuri în locuință oferă mai multe avantaje, printre care:

- senzație de spațiu deschis: sticla oferă un efect de luminozitate și deschidere, reușind o trecere liniară din punct de vedere estetic dintr-o încăpere în alta;
- versatilitate: sticla poate fi integrată în diferite culori și stiluri (de la claritate perfectă, până la printuri colorate), fiind potrivită pentru orice încăpere și stil de amenajare;
- eleganță: în mod cert, sticla este un material specific stilului modern, structurile din acest material reflectând tehnici avansate de prelucrare, constituind o alegere perfectă pentru locuințele care mizează concomitent pe simplitate și eleganță;
- luminozitate: structurile din sticlă permit trecerea luminii (naturale sau artificiale) și propagarea acesteia în întreaga încăpere. Studiile arată că o cameră bine luminată și aerisită poate îmbunătăți semnificativ starea de spirit a unei persoane, precum și productivitatea acesteia în timpul zilei.

Concluzii

Sticla capătă o popularitate tot mai mare în locuințele contemporane, ea oferind numeroase avantaje atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. 

Tot mai multe persoane caută să își optimizeze inteligent spațiul atunci când amenajează locuința, optând astfel pentru acest material rezistent și inovator. Structurile din sticlă sunt elemente care răspund cu succes acestor cerințe și care pot fi integrate cu ușurință  în orice stil de amenajare abordat.

Acest material oferă avantaje de ordin practic și estetic, reușind cu succes să adauge oricărei locuințe o notă de modernitate, eleganță și rafinament. Sticla reprezintă o adevărată inovație în materie de amenajări interioare și cu siguranță tehnicile de prelucrare vor continua să se dezvolte. 

Dacă îți dorești să-ți transformi locuința și să abordezi un stilul de amenajare modern într-o perspectivă autentică, echipa Rominox vine în sprijinul tău cu numeroase soluții potrivite dorințelor tale.

Lasă un comentariu