''
Cum amenajezi o baie modernă mică?
   01/05/2022 10:49:06    Comentarii 0
Cum amenajezi o baie modernă mică?

Este bine cunoscut faptul că în cazul multor apartamente, spațiul reprezintă o problemă destul de des întâlnită. De aceea, proprietarii trebuie să găsească soluții pentru oferirea unei funcționalități fiecărui spațiu al unui apartament. 

În prezent, noțiunea de baie modernă este într-o continuă evoluție, prin prisma progresului în design și a dispozitivelor și a echipamentelor de ultimă generație concepute special pentru baie. Indiferent că este vorba de o casă sau un apartament, poți obține o estetică modernă a băi utilizând cromatici și finisaje originale privind elementele principale ale acesteia.

Stilul modern poate fi perceput de oameni în numeroase feluri, însă când ne gândim la design modern, conceptul vizează forme geometrice, culori neutre sau de bază, materiale naturale și puține obiecte de decor. O baie este un spațiu multifuncțional, astfel este de înțeles că amenajarea lui trebuie planificată cu mare atenție.

Astfel, în amenajarea băii este primordial să maximizezi întregul potențial atât din perspectiva design-ului, cât și din punct de vedere funcțional. Dacă intenționezi să-ți amenajezi o baie modernă, ale cărei dimensiuni sunt destul de reduse, următoarele sfaturi îți pot fi de mare folos. 

Ce aspecte ai în vedere la amenajarea unei băi moderne mici?

Stilul modern este unul potrivit pentru amenajarea unei băi de dimensiuni mici, mai ales că accentul cade pe eficiență, funcționalitate și estetică. Astfel, prin alegerea unui mobilier cu linii drepte, geometrice, și a unor materiale care sunt ușor de întreținut, cum este ceramica sau sticla, îți poți amenaja o baie mică modernă și frumoasă. 

Există o serie de aspecte importante, de care ar trebui să ții cont în momentul în care realizezi planul pentru amenajarea unei băi mici. 

Obiectele de decor în formă geometrică, așezate pe un fundal bej, gri sau orice altă culoare neutră creează coerență și mărește vizual întregul spațiu. Aceeași idee este valabilă și pentru aspectul lavoarelor sau al cabinei de duș.

O baie modernă vizează un design cât mai uniform, cu un joc neutru al culorilor și piese de mobilier funcționale, prezentând o estetică simplă dar rafinată. Echilibrul este esențial, așa că mergi pe o linie simetrică și clară, plasând strategic cabina dus, aceasta fiind unul dintre componentele cheie ale băii. Pentru a amenaja baia în stilul modern trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

Paleta de culori aleasă și materialele utilizate

Adesea oamenii aleg albul pentru amenajarea băii, mai ales dacă aceasta dispune de un spațiu redus, astfel obținând un efect de cameră luminoasă și spațioasă. Pentru spațiile de mici dimensiuni, culorile recomandate sunt cele deschise, calde, neutre precum bej, tonuri de gri sau maro etc. Nuanțele neutre sunt cele care definesc conceptul de spațiu deschis într-o încăpere mică. 

Minimalismul culorilor este compensat de efectele esteticii interesante ale materialelor utilizate. Având suprafețe variate mai precis mate, lucioase, structurale, acest lucru potențează întregul design, conferind un farmec unic.

În privința materialelor, potrivite stilului modern sunt marmura, gresia porțelanată, granit sau chiar piatra. Poți contura compoziții deosebite, cu texturi din sticlă, marmură și piatră, atât în privința podelei, cât și a pereților, reușind un design unitar. În plus, astfel de materiale prezintă un nivel ridicat de durabilitate și rezistență la umiditate, fiind și extrem de ușor de întreținut.

Dimensiunea obiectelor sanitare 

În funcție de maniera în care este distribuită baia se aleg și obiectele sanitare și piesele de mobilier. Cu toate că baia are dimensiuni reduse, se poate opta pentru o cadă de baie într-o formă liniară, de influență minimalistă. Mai mult decât atât, pentru a potența estetica modernă se pot alege paravane cada din sticla sablata cu model, printată sau clară, în funcție de conceptul proiectului. 

Pentru o baie mică modernă, cei mai mulți proprietari aleg să își achiziționeze paravane dus, fiind ideale pentru a optimiza spațiul disponibil și a contura o estetică modernă și un farmec deosebit prin prisma esteticii alese. Spre exemplu, paravanele cu sticla clara au un rol cheie în crearea unui efect de încăpere spațioasă, deschisă și luminoasă. 

O particularitate cheie a băilor amenajate în stil modern este planul deschis, iar acest lucru implică crearea unor pereți de sticlă transparentă în jurul dușurilor. Acest aspect este deosebit de important și nelipsit în cazul băilor de mici dimensiuni.

În privința lavoarelor, cele mai potrivite sunt cele mici și circulare, integrate pe un blat suspendat. Același principiu se aplică și vasului de toaletă.

Spațiul de depozitare 

În orice baie este necesar și un spațiu de depozitare, în care să poți avea la îndemână obiectele și produsele de igienă personală. Dar alegerea unor astfel de corpuri de mobilier pentru o baie de dimensiuni mici poate fi destul de dificilă, iar în cazul acesta sunt indicate corpurile suspendate sau cele verticale, amplasate cât mai aproape de perete. Pot fi alese rafturi înalte sau un dulap suspendat cu oglindă.

Iluminatul

Iluminatul este o componentă cheie al esteticii moderne. Lumina joacă un rol primordial în amenajarea băii, fiind cea care creează efectul de spațiu mai mare. Ținând cont că designul modern implică linii și forme geometrice, acest lucru se aplică și corpurilor de iluminat. 

Pot fi alese lămpi fluorescente sau spoturi în zona chiuvetei sau a dușului, delimitând astfel spațiu. Încă din faza de proiectare, trebuie să stabilești ce fel de ambianță dorești în baie în vederea alegerii luminii potrivite (de intensitate, clară etc.)

O singură sursă de lumină poate fi insuficientă pentru a oferi un iluminat corect și necesar. În plus, folosirea mai multor surse de lumină poate crea efectul de adâncime a încăperii, contribuind astfel la obținerea senzației de spațiu mai mare. 

Concluzii

O baie modernă trebuie să fie caracterizată de simplitate, ordine și spațiu aerisit. De aceea, este important să nu încarci spațiul cu elemente inutile, ci să pui accentul pe funcționalitatea și estetica componentelor cheie ale băii. Cheia este să asociezi echilibrat culorile, materialele și volumele pentru a obține amenajarea dorită.

Dacă îți dorești să-ți amenajezi o baie moderna mica, echipa Rominox vine în sprijinul tău cu multiple soluții moderne ce răspund cu succes tuturor necesităților și dorințelor tale.  Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Lasă un comentariu