''
Ce balustrada poti alege in functie de stilul casei tale?
   12/03/2021 00:00:00    Comentarii 0
Ce balustrada poti alege in functie de stilul casei tale?

Indiferent de stilul în care ți-ai amenajat locuința, alegerea balustradei potrivite poate transforma radical design-ul acesteia, fie că e vorba de o balustradă pentru interior sau pentru exterior. În amenajarea interioară, fiecare detaliu poate avea un impact semnificativ asupra imaginii de ansamblu, motiv pentru care trebuie să alegi toate elementele cu atenție și să ții cont de stilul pe care l-ai ales inițial. 

Combinațiile între stiluri pot fi de-a dreptul remarcabile și reușite, însă uneori amestecul de elemente și structuri care nu rezonează din punct de vedere estetic poate avea un impact negativ asupra designului final, când deja poate fi prea târziu să mai schimbi ceva. Acest lucru se aplică inclusiv pentru balustradă, element de protecție și sprijin, ea influențând considerabil imaginea unei proprietăți. 

În continuare, îți vom prezenta câteva idei și sfaturi după care să te ghidezi atunci când vrei să alegi o balustradă potrivită pentru casa ta în funcție de stilul de amenajare. 

Stilul rustic

Stilul rustic mizează pe naturalețe și confort. De obicei, se aleg culori calde și obiecte confecționate din materiale precum lemn sau piatră. 

Stilul rustic este în mare parte caracteristic caselor de vacanță, însă multe persoane aleg să-și amenajeze astfel locuința proprie. Ideea principală a acestui stil este de a aduce natura în designul casei, prin integrarea unor elemente precum mobilă din lemn, decorațiuni din paie și frunze, cuverturi, mobilier arhaic sau accesorii lucrate manual. 

Pentru o astfel de locuință, cea mai potrivită alegere o poate constitui balustrada din lemn masiv. Prin culoarea naturală a lemnului, acest tip de balustradă amplifică decorul rustic și favorizează o atmosferă atemporală. O astfel de balustradă se întreține ușor și este foarte rezistentă, însă trebuie să ții minte că acest material se potrivește cel mai bine locuințelor amenajate în stil rustic sau clasic. 

Stilul modern

La momentul actual, majoritatea persoanelor care își construiesc o casă sau care își amenajează locuința se orientează către stilul modern. La baza acestei alegeri se află un design permisiv, elegant și confortabil, caracteristic esteticii modernismului. 

Și în cazul acestui stil se remarcă predilecția pentru culorile neutre sau naturale în ceea ce privește obiectele și mobilierul din locuință. 

Unul dintre materialele preferate în casele moderne este sticla. Integrarea în locuință a elementelor și structurilor din sticlă a devenit un trend tot mai popular, mai ales că tehnicile de prelucrare a sticlei au evoluat și au permis apariția unor elemente inedite pentru locuințe. În materie de amenajări moderne, sticla a devenit o adevărată inovație, ea răspunzând cu succes tuturor cerințelor estetice și funcționale din prezent.

Dacă preferi stilul modern, în mod cert poți să alegi o balustradă din sticlă pentru scările interioare din casă sau pentru balcon. Ca să adaugi o notă distinctă, alege o balustrada printată sau o balustrada din sticlă fumurie

În orice caz, sticla este un material care nu trece neremarcat în designul unei case, fiind un element care denotă modernitate și care se regăsește și în locuințele contemporane. Balustrada din sticlă este un element versatil, cu multiple trăsături funcționale și estetice, ușor de întreținut și extrem de rezistent în timp. 

Stilul clasic

În pofida aparențelor, stilul clasic rămâne de actualitate și reprezintă încă alegerea principală a unui număr mare de persoane care își renovează locuința. Totuși, există tendința de a combina trăsături ale stilului clasic și ale stilului modern în ceea ce privește integrarea unor elemente de design interior într-o casă. 

Mixul de materiale specifice decorului clasic și materiale moderne poate fi alegerea potrivită pentru locuința ta în cazul în care oscilezi între aceste două stiluri. De exemplu, pentru a te asigura că nu dai greș atunci când alegi o balustradă pentru acest tip de decor, poți să iei în calcul o balustrada inox-sticlă

Acest model de balustradă îmbină cu succes caracteristici clasice și moderne, fiind una dintre alegerile preferate pentru vile, birouri și case de vacanță. Balustrada din inox și sticlă permite traversarea luminii și oferă senzația de spațiu deschis. Dacă sticla transparentă nu este întocmai preferata ta, poți să alegi o balustrada din inox și sticlă maro, ca să adaugi o pată de culoare balconului tău și ca să amplifici modernitatea stilului de amenajare. 

Stilul minimalist 

Stilul minimalist este caracterizat de ordine, simplitate și funcționalitate. În aceste locuințe, se dorește limitarea numărului de obiecte și piese de mobilier, precum și facilitarea pătrunderii luminii naturale în întreaga locuință. Decorul minimalist se concentrează pe obiecte multifuncționale și pe o trecere liniară între elemente, care să promoveze un spațiu deschis. 

Și în această situație, una dintre alegerile ideale pentru balustrada de interior sau exterior o constituie cea din sticlă. Sticla este un material ce păstrează trăsături specifice stilului minimalist: transparența și simplitatea. Spre exemplu, o balustrada din sticla clara, permite trecerea nerestricționată a luminii și se integrează subtil în decorul minimalist. 

În plus, o astfel de balustradă nu va perturba armonia cromatică din încăpere, fiind ușor de integrat indiferent de culorile celorlalte elemente, (cum sunt scările sau pereții). În locuințele minimaliste, se mizează pe elemente cu utilitate și rezistență. 

Astfel, prin tehnologiile moderne de fabricare, balustrada din sticlă devine un element care îndeplinește cu succes toate criteriile acestui stil. Ea devine un element funcțional și decorativ simplu, dar în același timp de impact. 

Pe lângă faptul că investiția într-o balustradă din sticlă este avantajoasă pentru stilul casei tale, ai garanția că ai făcut o alegere inspirată din perspectiva eficienței și rezistenței în timp. 

Astfel, dacă ești în proces de renovare sau de construire a unei case, definește înainte de toate stilul de amenajare preferat (clasic, rustic, modern, minimalist etc.). Ulterior, vei alege elementele și finisajele dorite.

Pentru a alege balustrada potrivită, trebuie să ții cont de caracteristicile definitorii ale spațiului în care aceasta urmează să fie montată. Ia în calcul culoarea și materialul scărilor, cromatica locuinței, mobilierul și alte elemente de design din ansamblul încăperii. O balustradă potrivită poate completa cu succes orice stil arhitectural, îmbinând totodată caracteristici funcționale și estetice. 

Echipa Rominox îți pune la dispoziție mai multe variante de balustrade pentru interior și exterior, confecționate din materiale rezistente și moderne. Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Lasă un comentariu