''
Ce aspecte iei în calcul la alegerea unei uși de sticlă pentru locuința ta?
   01/31/2022 16:40:07    Comentarii 0
Ce aspecte iei în calcul la alegerea unei uși de sticlă pentru locuința ta?

Este binecunoscut faptul că sticla face parte din categoria materialelor de o rezistență ridicată, care oferă numeroase beneficii dacă este întreținută în mod corespunzător. În acest fel, tot mai multe persoane aleg să cumpere uși de sticlă pentru locuința lor, având și posibilitatea de a selecta dintr-o mare varietate de opțiuni. 

Se simt mult mai determinați să facă o astfel de achiziție, pentru că durata de viață a unei uși de sticlă este foarte lungă. Totuși, există o serie de criterii la care trebuie să acorzi atenție înainte de a alege ușa de sticlă potrivită.

Care sunt beneficiile alegerii unei uși de sticlă pentru locuință?

Senzația de spațialitate

Mulți proprietari își doresc ca locuința lor să prezinte un aspect curat și să ofere acea senzație de spațialitate. Mai ales în cazul în care e vorba de o casă sau de un apartament de mici dimensiuni, este de-a dreptul necesar să se opteze pentru uși din sticlă, transparente, care creează senzația de continuitate dintr-un spațiu în altul. Pot fi folosite atât ca uși de intrare, dar și ca uși interioare care pot separa, spre exemplu, bucătăria de living.

Mai multă lumină naturală

Unul dintre cele mai mari avantaje ale ușilor din sticlă este că redau o luminozitate plăcută în locuință. Îi oferă posibilitatea luminii naturale de a pătrunde în mod liber în casă. Mai multe studii arată că proprietarii de locuințe, care au uși de sticlă, se bucură din plin de lumina naturală și au mai multă energie, simțindu-se într-o conexiune profundă cu mediul exterior. De asemenea, cu cât este mai multă lumină naturală în locuință, cu atât se va reduce consumul electricitate.

Oferă un aspect modern locuinței

Un alt motiv pentru care proprietarii de case iubesc ușile de sticlă este chiar faptul că oferă un aspect modern și elegant locuinței. Acestea reprezintă alegerea multor deținători de case și designeri, care vor să abordeze un stil contemporan sau minimalist, curat și plăcut pentru interiorul unei locuințe.

Pe lângă aceste beneficii, proprietarii trebuie să mai aibă în vedere și stilul pe care îl aleg, astfel încât să se potrivească cu design-ul încăperilor.

Care este stilul ușii de sticlă potrivit pentru locuința ta?

Uși batante din sticlă

De obicei, cel mai comun design de uși găsit în clădirile din întreaga lume este reprezentat de ușile batante din sticlă. Acestea includ un singur mâner care permite deschiderea ușii ori din partea stângă, ori din partea dreaptă. Direcția de deschidere poate fi personalizată pentru a se alinia preferințelor personale sau particularităților încăperii.

De asemenea, mai există uși batante duble, echipate cu sticlă securizată și amortizor, care permit închiderea automată a ușii. Regăsite mai degrabă în încăperile mari prin prisma nevoii de spațiu pentru a fi deschise, aceste uși devin un punct de atracție și asigură, în același timp, un nivel ridicat de luminozitate.

Uși glisante din sticlă

Unul dintre cele mai interesante stiluri de uși sunt cele glisante, fiind populare în întreaga lume pentru faptul că economisesc mult spațiu. Folosite în mod obișnuit ca uși pentru dulapuri sau dressinguri, ușile culisante devin din ce în ce mai utile pentru interiorul unei locuințe, fiind utilizate mai ales în camerele cu spațiu limitat. 

Echipate cu feronerie din oțel inoxidabil, ușile glisante din sticlă pot fi integrate și în spații unde nivelul de umezeală este ceva mai ridicat. De asemenea, dispun de un sistem de culisare silențios și, totodată, adaugă o notă de eleganță și stil oricărei camere. Indiferent de tipul de ușă ales, sticla securizată poate fi sablată, proprietarul având posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de modele care să se potrivească design-ului camerelor.

Sfaturi și recomandări cu privire la alegerea ușii din sticlă potrivite

Există câteva lucruri pe care orice proprietar trebuie să le ia în considerare atunci când alege tipul potrivit de ușă pentru locuința sa. Pe lângă respectarea unui anumit stil de amenajare, trebuie să se acorde atenție și următoarelor aspecte:

1.Bugetul

Ca în orice tip de investiție pe care un proprietar o ia în considerare pentru locuința sa, și aici trebuie să se stabilească bugetul potrivit, astfel încât să nu se consume resurse financiare într-o manieră ineficientă. Astfel, trebuie să se determine:

- care este durata de viață minimă dorită a ușii de sticlă;
- dacă va fi eficientă în ceea ce privește izolarea termică a camerelor;
- felul în care va decurge procesul de montare. 

Toate aceste aspecte pot influența prețul final. Dacă se dorește reducerea din costurile pe care le presupune montarea ușii, se poate opta și pentru varianta în care proprietarul își montează singur ușa, ținând cont de pașii recomandați.

2.Dimensiunile

Dimensiunea este întotdeauna un aspect important în momentul în care se achiziționează o ușă din sticlă. Majoritatea caselor au inițial tocurile de uși de aceleași dimensiuni, dar, cu trecerea timpului, se pot modifica. Persoanele care nu știu ce să facă într-o astfel de situație, pot apela la ajutorul unui profesionist, ce efectuează măsurătorile corecte. 

3.Materialele

Există o gamă largă de materiale din care proprietarii de case pot alege atunci când vine vorba de uși, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje. Cu toate acestea, cele mai comune tipuri de uși sunt fabricate din lemn sau sticlă. 

Lemnul este cel mai folosit material, datorită faptului că este rezistent și favorizează un stil tradițional, însă, ușile din sticlă securizată devin tot mai populare datorită:

- designului lor modern și versatil;
- capacității lor de a reține eficient căldura într-o cameră. 

4.Capacitatea de izolare fonică

Deși este cel mai neglijat aspect al oricărei uși atât interioare, cât și exterioare, contează foarte mult să se țină cont și de gradul lor de izolare fonică. Multe persoane își dau seama de importanța acestei funcții ulterior, în momentele când au nevoie de liniște pentru a se focusa asupra unui proiect sau a unei sarcini care necesită concentrare. De aceea, în clădirile de birouri, se folosesc în mare parte uși de sticlă, pentru că sunt bune izolatoare acustice și oferă tuturor posibilitatea de a se bucura de liniștea de care au nevoie. 

Prin urmare, proprietarii de locuințe care își doresc să cumpere uși de sticlă, trebuie să aibă în vedere avantajele pe care le oferă sticla, dar și criteriile, stilurile pe care trebuie să le respecte pentru a alege o variantă avantajoasă.

Dacă dorești să achiziționezi uși de sticlă pentru locuința ta, echipa Rominox îți pune la dispoziție o gamă variată de modele, ce îndeplinesc cu succes toate cerințele tale. Contactează-ne pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu